Gnochi

Ingredience:

– 400 g bramborových noků

– 5 jarních cibulek

– 100 g sýra s modrou plísní  (nejlepší je italská gorgonzola)

– 250 g mascarpone

– 140 g prorostlé anglické slaniny

– 250 g čerstvého listového špenátu

Začněte vařit osolenou vodu na nočky. Mezitím nadrobno nakrájejte jarní cibulku a plísňový sýr.

Dejte do hluboké pánve mascarpone, přidejte plísňový sýr a cibulku a při střední teplotě nechte rozpustit. Sýrovou směs promíchejte.

Vložte nočky do vařící vody a nechte je vařit asi 3 minuty, dokud nevystoupí na hladinu.

Do sýrové směsi přidejte špenát a prohřejte jej. Pak vmíchejte polovinu na plátky pokrájené opečené slaniny.

Vyjměte nočky cedníkem z hrnce a promíchejte je se sýrovou směsí. Nakonec posypte zbylou slaninou.

Podáváme teplé navrch s nastrouhaným, čerstvým parmazánem.