(ingedience pro 4 osoby)
– 500g těstovin dle výběru
– 200g sýra Brie
– 100g slaniny nakrájené na malé kostičky
– ½ sklenice mléka
– Smetana na vaření dle potřeby
– Sůl, pepř
– Kousek másla
– 3 lžičky balzamického octa (italský tmavý vinný ocet, najdete ho na našich prodejnách)
– Špetka muškátového oříšku
V nepřilnavé pánvi rozehřejte 3 lžíce Balzamika a opečte slaninu, kterou až se opeče dáme stranou. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu tzv. na skus. Nakrájíme sýr Brie na malé kousky, ale necháme si cca 5 tenkých plátku na konec.
Dvě minuty před koncem varu, rozehřejeme v hlubší pánvi či hrnci kousky Brie, přidáme mléko, smetanu , sůl a špetku muškátového oříšku a krátce povaříme.
Slijte těstoviny, přidejte do nich kousek másla, vsypte je do omáčky z Brie a rychle zamíchejte, přidejte opečenou slaninu a nakonec plátky Brie a ještě jednou zamíchejte. Podáváme teplé a zapíjíme dobrým suchým vínem ( Sauvignon ).