Ragú dle Kláry

–          Jedna středně velká cibule

–          Stejné množství celeru a mrkve

–          500 g mletého masa – nejlépe hovězí nebo mix

–          Olivový olej

–          500 g rajčatového protlaku

–          400g těstovin dle výběru – dobré jsou i gnochi

–          300g Mozzarelly

–          Parmazán

–          Strouhanka

Na oleji osmahněte cibuli s celerem a mrkví, pak přidejte mleté maso a opékejte ho do té doby než se zatáhne, přidáme rajčatový protlak a necháme vařit až do té doby než omáčka sama zhoustne, tzn.  že se vypaří přebytečná voda cca 45 minut.

Mezitím si připravíme těstoviny dle návodu tzv. na skus. Nakrájíme mozzarellu či jakýkoliv jiný sýr vhodný k zapékání.

Hotové těstoviny vsypeme do zapékací misky, přelijeme je omáčkou a postupně vtlačíme mozzarellu tak aby byla rovnoměrně v zapékací misce, nakonec posypeme vše parmazánem a trochou strouhanky, aby se nám vytvořila krusta.

Tento recept můžete obohatit jakýmkoliv jiným sýrem či kombinací sýrů.

Velmi dobře se k tomu hodí červené víno např. Kingsbridge – Merlot, Cabernet Sauvignon.